Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Σεισμός στην Ελάσσονα: Ο ΟΑΕΔ ανανεώνει αυτόματα όλα τα δελτία ανεργίας στη Θεσσαλία (video)

Ο Οργανισμός εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τον σεισμό κατοίκους της περιοχής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αλμυρού και Βόλου, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 3 Μαρτίου έως και 10 Μαρτίου, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:16 μ.μ της Τετάρτης (3/3) στην Ελασσόνα – καθώς και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας – που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στην περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υπάγονται στα παραπάνω ΚΠΑ2, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Επιπρόσθετα, δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των παραπάνω ΚΠΑ2 που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στη απαραίτητη δήλωση.

Όπως σημείωσε ο ΟΑΕΔ, θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση όσον αφορά στη λειτουργία των παραπάνω ΚΠΑ2 και οδηγίες εξυπηρέτησης προς τους συναλλασσόμενους με τον ΟΑΕΔ για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες Αρχές που θα επιθεωρήσουν την κατάσταση των κτηριακών υποδομών, αλλά και την εξέλιξη του ίδιου του φαινομένου.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ