Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πάνω από 7.500.000 τσιγάρα σε παράνομο εργοστάσιο στο Αγρίνιο – Πέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ (video)

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις ποσότητες τσιγάρων και καπνού που κατασχέθηκαν υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3.823.259 ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 7,5 εκατομμύρια τσιγάρα και 10 τόνους καπνού εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία την Δευτέρα (01/03) σε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Aγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης στο παράνομο εργοστάσιο συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών.

Στην αποθήκη, την οποία οι συλληφθέντες είχαν μετατρέψει σε εργοστάσιο τσιγάρων, και ύστερα από έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια και σε ένα βενζινάδικο, οι Αρχές εντόπισαν πάνω από 10 τόνους καπνού και πάνω από 7,5 εκατομμύρια τσιγάρα.

Ακόμα βρέθηκε μία πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, πλήθος μηχανημάτων και υλικών για την παρασκευή και την συσκευασία των τσιγάρων, οχήματα, όπλο και πάνω από 6.000 ευρώ μετρητά.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις ποσότητες τσιγάρων και καπνού που κατασχέθηκαν υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3.823.259 ευρώ.

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 1

Έφτιαξαν μέχρι και εστιατόριο για το προσωπικό

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στήσει ακόμα και εστιατόριο μέσα στο παράνομο εργοστάσιο ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτό να μη μετακινούνται συχνά και κινήσουν υποψίες.

Για τους 12 εργαζομένους στην αποθήκη του Αγρινίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι, έχει σχηματιστεί επίσης δικογραφία, χωρίς όμως να έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 2

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 3

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 4

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 5

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 6

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 7

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 8

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 9

Αγρίνιο παράνομο εργαστάσιο καπνού τσιγάρα συλλήψεις astynomia.gr 10

(πληροφορίες από astynomia.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ