Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

«Η δυσκολότερη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αξίζουν περισσότερα από χειροκροτήματα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξω από τον χορό ο καθένας μπορεί να λέει πολλά τραγούδια, ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία και πώς περνά η κάθε ημέρα μάχης απέναντι στον κορονοϊό, είναι οι υγειονομικοί. Κι όπως είπε ο κύριος Γιώργος Ζωγράφος, αυτή η μάχη είναι η δυσκολότερη που έχουν δώσει μετά τον πόλεμο.

Ο Διευθυντής, Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «αυτή η μάχη είναι η πιο κουραστική που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο. Σαφώς υπάρχει και κόπωση αλλά υπάρχει και μία οργάνωση ιατρική που επιστρατεύεται στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εφεδρείες για τέτοιες καταστάσεις αλλά υπάρχει και η ελπίδα από την εξέλιξη του εμβολιασμού».

Για το πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι το βάρος της απώλειας ασθενών, ανέφερε ότι «οι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία είμαστε συνηθισμένοι με την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων. Έχουμε μία εξοικείωση, η δυσκολία αφορά τους νοσοκομειακούς αλλά και τον κόσμο, λόγω κόπωσης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες που έχουν κουραστεί είπε: «Θα συμβούλευα τους πολίτες να υπάρχει μία παράταση της υπομονής. Να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια ή αλλού το Μάρτιο. Να αποφύγουμε το συνωστισμό και να εμβολιαστούμε για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ