Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: «Προβληματισμός για το 3ο κύμα στην Αττική» – «Μας ανησυχούν Κρήτη, Αργολίδα και Αρκαδία» (video)

«Για την άρση των μέτρων, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας, όπως την περιέγραψε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. Εξήγησε, ακόμα, ότι ανησυχεί τους επιστήμονες η κατάσταση σε Κρήτη, Αργολίδα και Αρκαδία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του «Mega, ο κ. Παρασκευής είπε ότι στην Αττική καταγράφεται μια αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό τομέα. Στις άλλες περιοχές όπως είπε υπάρχει μια σταθεροποίηση.

«Βλέπουμε όλοι ότι η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται και δεν έχουμε δει την κορύφωση του τρίτου κύματος ακόμα. Θέλουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε τι συμβαίνει στην Αττική με το τρίτο κύμα και αν έχουμε κορύφωση», είπε και πρόσθεσε: «Μας ανησυχεί η Κρήτη, η Αργολίδα και η Αρκαδία. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια ήπια μικρή αύξηση προς σταθεροποίηση. Έχει μπει στο κόκκινο έτσι ώστε να τηρούν όλοι τα μέτρα με ευλάβεια».

«Όσον αφορά στην άρση των μέτρων, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Αν δεν δούμε την κορύφωση στην πίεση στο σύστημα υγείας δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.784 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να έχει 880 από αυτά. Επίσης, 39 ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 367 είναι οι διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα επικρατεί συναγερμός για μεταλλάξεις και αύξηση κρουσμάτων και την Πέμπτη (25/02). Παράταση για το lockdown στην Αττική (έχει ισχύ έως τις 28 Φλεβάρη) συνεπάγεται η αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε σε καθολικό lockdown μπήκε η Αρκαδία από την Πέμπτη (25/02) έως τη Δευτέρα (01/03), στο «κόκκινο» είναι ο Δήμος Ναυπλιέων. Θυμηθείτε εδώ τα μετρά που ανακοινώθηκαν (και ποιες περιοχές είναι σε καθολικό lockdown, μαζί με Κάλυμνο, Εύοσμο-Κορδελιό) στην ενημέρωση της Παρασκευής (19/02), όταν και έγινε γνωστό ότι συνεχίζεται τα αυστηρά έκτακτα μέτρα στην Αττική (έχει ισχύ έως τις 28 Φλεβάρη), με βάση τα όσα ισχύουν στον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ