Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου – Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Καταιγισμός εξελίξεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα μήνυση κατατέθηκε εις βάρος γνωστού σκηνοθέτη, για βιασμό ανηλίκου. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν 14 ετών, κάτι που σημαίνει ότι σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις, δεν έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μηνυτής δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Όπως καταγγέλλει, γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη στην πλατεία του Μεταξουργείου και ο δεύτερος του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να μπει στον καλλιτεχνικό χώρο, γνωρίζοντάς του κόσμο με τον οποίο συναναστρέφεται.

Οι δυο τους άρχισαν να πηγαίνουν μαζί σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις και ο μηνυόμενος έφτασε κάποια στιγμή στην τέλεση αδικήματος καθώς φέρεται να κάλεσε στην οικία του τον μηνυτή και να τον βίασε όταν αυτός ήταν 14 ετών.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα επικίνδυνα» τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου.

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έθεσε στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών.

Η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής (19/02) μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία ανοίγει «φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» για την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ