Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στο «τραπέζι» νέος κωδικός στα sms για το click away

Όλα τα υπόλοιπα είναι λυμένα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στα της καθημερινότητας και το διήμερο κλείσιμο στο σπίτι – τουλάχιστον για την πλειοψηφία των πολιτών – λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», η Αττική επιστρέφει σε νορμάλ ρυθμούς γεγονός που προκαλεί και τις σχετικές ανησυχίες σε κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών.

Ένας από τους μεγάλους «πονοκεφάλους» αφορά στη μετακίνηση των πολιτών και την αύξηση της κινητικότητας που ενδεχομένως να φέρει και αύξηση κρουσμάτων, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, πιέζονται πάρα πολύ.

Ένας τρόπος να ελεγχθεί η κατάχρηση μετακινήσεων είναι οι έλεγχοι που τις προσεχείς ημέρες θα ενταθούν. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι πολλοί εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους δίνεται με την έλλειψη κόφτη στα μηνύματα με κωδικό 2 και 6 και στέλνουν… σωρηδόν μένοντας για πολλές ώρες εκτός.

Δεδομένου, δε, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων στο λιανεμπόριο, στην κυβέρνηση σκέφτονται να μπει κι ένας νέος κωδικός στο παιχνίδι που θα αφορά αποκλειστικά στο click away. Κι αυτός ο κωδικός θα έχει χρονικό περιορισμό, με τους πολίτες – καταναλωτές να μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ