Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Παράταση lockdown με μερικό «restart» – Οι σκέψεις ειδικών και τα σενάρια για Πάσχα (video)

Αυτή η αισιοδοξία για το Πάσχα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου εξετάζεται από τους ειδικούς όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αθ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτίμησε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε τρεις ημέρες από σήμερα.

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», ανέφερε προσυπογράφοντας ουσιαστικά αυτό που δήλωσαν χθες οι κ.κ. Σαρηγιάννης και Βατόπουλος.

Πρόσθεσε, πάντως, πως βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς πολιτών, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Επιπλέον, τόνισε πως είναι πιθανό να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως επίσης πιθανό είναι φέτος το Πάσχα να είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Τα νοσοκομεία πιέζονταν και θα πιεστούν περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση», επεσήμανε αναφορικά με την αύξηση των διασωληνωμένων και τον συναγερμό που έχει σημάνει μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χρειαστούν την βοήθεια ιδιωτικών κλινικών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ