Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: Πώς κατανέμονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα στη χώρα – Πόσα είναι συνολικά

Συνεχίζεται ο προβληματισμός από τους επιστήμονες - Αττική και Εύβοια «προτιμά» η βρετανική μετάλλαξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη (17/02) τριψήφιο αριθμό καταγράφουν τα ημερήσια νέα κρούσματα (755) κορονοϊού στη χώρα και συνεχίζουν τα προβληματίζουν και αυτά των μεταλλαγμένων στελεχών…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία βρετανικής μετάλλαξης και 7 για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Αττική και Εύβοια «προτιμά» η βρετανική μετάλλαξη

Στην Αττική και τον κεντρικό τομέα της Εύβοιας εντοπίζεται η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 είναι συνολικά 495, ενώ σε Αττική και κεντρικό τομέα Εύβοιας είναι 314 συνολικά, με την κεντρική Εύβοια να φτάνει τα 121 κρούσματα και την Αθήνα τα 193.

Τριάντα ένα κρούσματα του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 455 είναι τα εγχώρια κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ 40 τα εισαγόμενα.

Δείτε πώς κατανέμονται ανά την Ελλάδα:

κορονοϊός νέα κρούσματα μεταλλάξεις Ελλάδα χάρτης κατανομή ΕΟΔΥ ανακοίνωση

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ