Σύμφωνοι ότι θα πρέπει το lockdown που βρίσκεται σε ισχύ και εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου να πάρει παράταση, εμφανίστηκαν οι Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Ο κ. Σαρηγιάννης, καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, τόνισε στο MEGA ότι οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί, αλλά πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μείωση στα κρούσματα και σταθεροποίηση του ιικού φορτίου. Όπως είπε, από αύριο θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα του Lockdown.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, κάτι που όπως δήλωσε και χθες είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στην κακοκαιρία δήλωσε πως ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεταδοτικότητα του ιού, ενώ μιλώντας για την εστίαση, υποστήριξε ότι πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από το Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, από την πλευρά του, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι το υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown.
Όπως εξήγησε, αυτό που θα κρίνει το τι θα γίνει είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις. Ανέφερε, τέλος, ότι προτεραιότητα για την επιτροπή Ειδικών αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων.