Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Αισιόδοξα νέα για την υγεία της 40χρονης νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό (video)

Η 40χρονη, έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο facebook, θέλοντας εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όσους στέκονται στο πλευρό της - Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλυτέρευση φαίνεται πως παρουσιάζει η υγεία της 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα, η οποία υπέστη αιφνίδια παράλυση των κάτω άκρων της, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Μετά την κλινική εξέταση που έγινε στη γυναίκα, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το αυτοάνοσο σύνδρομο «Guillain-Barre».

Όπως έγινε γνωστό, η εικόνα της βελτιώνεται και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να επιστρέψει υγιής στο σπίτι της.

«Η κατάσταση της συναδέλφου μου συνεχίζει και βελτιώνεται, γίνεται όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και σε έξω, ιδιωτικά κέντρα, παίρνει την κατάλληλη αγωγή που της έχει ορίσει ο γιατρός και περιμένουμε» ανέφερε η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Επίσκεψη από την υφυπουργό Υγείας

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε τη 40χρονη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μάλιστα, είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας, Παναγιώτης Καλοδίκης, τόνισε πως η υγεία της παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση και πως έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα. «Δεν παρουσιάζουν πλέον τα κάτω άκρα την εικόνα που υπήρχε τις πρώτες ημέρες» πρόσθεσε ο κ. Καλοδίκης, διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για αξίωση αποζημίωσης από την πλευρά της νοσηλεύτριας.

Έρευνα για την παράλυση

Παράλληλα, τα αίτια της προσωρινής παράλυσης που εμφάνισε η νοσηλεύτρια, και το ενδεχόμενο να συνδέεται ή όχι με το εμβόλιο, εξετάζονται από τους ειδικούς, ενώ η αναφορά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για το περιστατικό (ο οποίος υποστήριξε ότι η νοσηλεύτρια οδηγήθηκε στην κατάσταση αυτή μετά τον εμβολιασμό της), προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πάντως, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, επεσήμανε ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ο συσχετισμός των εμβολίων με το εν λόγω σύνδρομο. Το ίδιο αναφέρουν και ορισμένοι γιατροί, πως δηλαδή πίσω από το συμβάν δεν βρίσκεται ο εμβολιασμός.

Η νοσηλεύτρια, εμφανώς καλύτερα και ψυχολογικά εκτός από σωματικά, έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο facebook, θέλοντας εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όσους στέκονται στο πλευρό της.

«Αναρρώνοντας στο νοσοκομείο μας με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές φίλους μου για την μεγάλη βοήθεια και την συμπαράσταση σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για εμένα. Θα επιστρέψω πιο δυνατή» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η 40χρονη, ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένειά της, κοντά στα δυο ανήλικα παιδιά της. «Όταν αρχίζει ο καθένας μας και ανακτά τις δυνάμεις του, αισθάνεται και πιο χαρούμενος και ανυπομονεί να πάει στο σπίτι της, στα παιδιά της, όπως όλοι μας άλλωστε» πρόσθεσε η κυρία Ιωάννου.

Δίπλα της, βρίσκονται συνέχεια οι συνάδελφοί της που αγωνιούν και εύχονται σύντομα η περιπέτειά της να λάβει τέλος. «Δίπλα στη δική μας Στέλλα είμαστε και φυσικά της δίνουμε θετική ενέργεια και την αγάπη από όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και δυνατή να γυρίσει πίσω στα παιδιά της» σημείωσε συνάδελφός της νοσηλεύτριας.

(Πηγή: MEGA)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ