Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ της Αττικής – Μόλις 27 οι διαθέσιμες κλίνες

Από τις 217 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, παραμένουν διαθέσιμες περί τις 27 - Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχητικά προκύπτουν τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, από τις 217 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο Λεκανοπέδιο, παραμένουν διαθέσιμες περί τις 27.

Η παρουσία του ιού εξακολουθεί να παραμένει υψηλή. Παρά το αυστηρό lockdown, που έχει επιβληθεί στην περιοχή (από τις 11/2), οι αρμόδιες αρχές αναμένουν περαιτέρω επιβάρυνση του ΕΣΥ και αυτήν την εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους επικεφαλής της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Αττική, του ΕΚΑΒ, αλλά και των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών non-Covid και η κάλυψή τους από τον ιδιωτικό τομέα, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ήδη, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών, ασθενείς από νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ενδεικτικά, την Κυριακή (14/2) και τη Δευτέρα (15/2) έχουν διακομιστεί 18 ασθενείς για νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Επίσης, στη λίστα του ΕΚΑΒ βρίσκονται και άλλοι ασθενείς, αναμένοντας διαθέσιμη κλίνη σε Εντατική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ήδη δέχονται με αμείωτη ροή ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 τα τρία νοσοκομεία στην Αττική, τα οποία είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊου:

 • Το «Αμαλία Φλέμινγκ» νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει.
 • Το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής νοσηλεύει 26 ασθενείς με κορωνοϊό στις 34 κλίνες του
 • Στην Παμμακάριστο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις 60 διαθέσιμες κλίνες.

ΜΕΘ νοσοκομείο

Απλές κλινικές μετατρέπονται σε κλινικές κορονοϊού

 • Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει προβλεφθεί καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ακολούθως και η πίεση στο ΕΣΥ, δηλαδή τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορονοιού και ανοίγουν νέες μετατρέποντας ουσιαστικά τις κλινικές που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως π.χ. οφθαλμολογικές, ΩΡΛ κα. σε κλινικές Covid-19.Η «ακτινογραφία» στις ΜΕΘ Covid της ΑττικήςΣύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 80 ασθενείς στις 84 κλίνες
 • Στον «Ευαγγελισμό», νοσηλεύονται 36 ασθενείς στις 44 κλίνες.
 • Στο «Αττικόν» γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.
 • Στο ΚΑΤ βρίσκονται ήδη 5 ασθενείς στις 7 κλίνες της Μονάδας.
 • Το «Ελπίς» μπαίνει σε γενική εφημερία με τις 42 κλίνες κορωνοιού κατειλημμένες.
 • Στο «Θριάσιο» χθες εισήχθησαν 21 περιστατικά κορoνοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά και το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν νέες κλίνες.
 • Το ίδιο και στο «Ασκληπιείο», όπου νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες.
 • Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επίσης η πληρότητα χτυπάει κόκκινο, καθώς νοσηλεύονται 43 ασθενείς και δρομολογείται να ανοίξει ως κλινική κορωνοιου η χειρουργική κλινική.
 • Το Τζάνειο νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες.
 • Στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες.

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά. Διαπιστώνεται πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται δυο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες που είναι πολύ επικίνδυνο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σημειώνεται, ακόμη, πως σημαντική επιβάρυνση παρατηρείται και στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς στην Εύβοια καταγράφεται μεγάλη διασπορά του ιού. Στις κλινικές του νέου νοσοκομείου νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορονοϊό. Και δρομολογείται το άνοιγμα νέων κλινών για κορονοιό. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία της Πάτρας, στο πανεπιστημιακό και στον «Άγιο Ανδρέα». Στο τελευταίο νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 απλές κλίνες Covid και στη ΜΕΘ οι 4 από τις 9 κλίνες είναι κατειλημμένες. Στο πανεπιστημιακό του Ρίου νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στη ΜΕΘ των 12 κλινών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ