Τρίτη 30 Μαΐου 2023

«Αύξηση κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα – Παράταση lockdown για άλλες 15 ημέρες» (video)

Τι υποστηρίζει ο ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αύξηση των τεστ θα φέρει και αύξηση κρουσμάτων και μέσα στην εβδομάδα θα παρατηρηθεί ύφεση και κορύφωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων.

Στην Αττική, μάλιστα, μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν».

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο». 

Όπως, τέλος, εξήγησε ο καθηγητής, η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ