Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου: Πώς λειτουργούν τα ανθοπωλεία στις «κόκκινες» περιοχές (video)

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν λουλούδια, θα μπορούν να το κάνουν μόνο και εφόσον έχουν κλείσει ραντεβού με το ανθοπωλείο και θα μπορoύν να τα παραλάβουν είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με εκείνη του click in shop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως είχε ανακοινωθεί, κατ’ εξαίρεση λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου θα παραμείνουν ανοιχτά τα ανθοπωλεία την Κυριακή (14/02) και στις «κόκκινες» περιοχές, με τους ανθοπώλες να δουλεύουν πυρετωδώς, για να φτιάξουν όμορφες συνθέσεις για όσους θέλουν να προσφέρουν λουλούδια στους αγαπημένους τους. Πώς θα λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι παραγγελίες και οι εισαγωγές των λουλουδιών για την ημέρα των ερωτευμένων έχουν ήδη γίνει έναν μήνα πριν. Έτσι, δόθηκε στα ανθοπωλεία η δυνατότητα να λειτουργήσουν μόνο για δύο ημέρες, το Σάββατο (13/02) και την Κυριακή (14/02). Προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία τους είναι το 09:00 – 17:30, καθώς τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18:00.

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν λουλούδια, θα μπορούν να το κάνουν μόνο και εφόσον έχουν κλείσει ραντεβού με το ανθοπωλείο και θα μπορoύν να τα παραλάβουν είτε με τη μέθοδο του «click away», είτε με εκείνη του «click in shop». Προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει στείλει τον κωδικό «2» με sms στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο έντυπο.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής:

1. Το άνοιγμα των ανθοπωλείων ισχύει για όλες τις «κόκκινες» περιοχές στην Ελλάδα (οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ανοιχτές).

2. Στις «κόκκινες περιοχές», τις άλλες μέρες, τα ανθοπωλεία είναι κλειστά και επιτρέπονται όπως πάντα τηλεφωνικές/διαδικτυακές παραγγελίες και delivery. (Τυχόν παράβαση σημαίνει πρόστιμο και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης).

3. Για τις «κόκκινες» περιοχές το ωράριο σήμερα είναι: 9πμ – 5.30μμ Μετά τις 5.30 το απόγευμα επιτρέπεται μόνο η εκτέλεση παραγγελιών (οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ανοιχτές 8πμ έως 8:30 μμ).

4. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους εργαζομένους μας, τους πελάτες μας και τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας πάντα και με επιμέλεια (αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα για 2 εβδομάδες).

5. Στις «κόκκινες» περιοχές ισχύει η μέθοδος πωλήσεων Click in shop (ένας πελάτης ανά 25 τμ), (οι υπόλοιπες περιοχές λειτουργούν όπως λειτουργούσαν έως τώρα).

Θυμηθείτε εδώ πως μπήκαν σε αυστηρό lockdown Αχαΐα και Εύβοια, λόγω του κορονοϊού, και ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές στη χώρα, με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας».

Σημειώνεται ότι είναι σε ισχύ από την περασμένη Πέμπτη (11/02), αυστηρά μέτρα στην Αττική έως τις 28 του μήνα. Η Θεσσαλονίκη είναι δύσκολη θέση σχετικά με τον κορονοϊό, αν και δεν αποφασίστηκε ξανά αυστηρό lockdown.

Αγίου Βαλεντίνου ανθοπωλείο 1

Αγίου Βαλεντίνου ανθοπωλείο 2

Αγίου Βαλεντίνου τούρτα ζαχαροπλαστείο

Αγίου Βαλεντίνου αρκουδάκια

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ