Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Πώς τη «γλίτωσε» η Θεσσαλονίκη από αυστηρό lockdown – Τι εξήγησε ο Εξαδάκτυλος (video)

«Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθώς από την Παρασκευή (12/2) η Αχαΐα και η Εύβοια εισήλθαν σε καθεστώς αυστηρού lockdown, κάτι το οποίο ισχύει και για την Αττική από την Πέμπτη (11/2), για το θέμα της μη λήψης νέων σκληρότερων μέτρων στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής.

Ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

Αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα, τόνισε ξεκάθαρα πως: «Δεν ετέθη τέτοιο».

Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα εξήγησε ότι «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός. Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί».

Αττική

Τέλος, όσο αφορά με την διάρκεια του lockdown στην Αττική, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απoγραφή ήταν έγκαιρη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ