Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Κορονοϊός: Ξεκινά η κλινική δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα

Τσιόδρας και Αρμπέρ συμφώνησαν τη διεξαγωγή της κλινικής δοκιμής σε νοσοκομείο της χώρας - Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από τον ιό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησε την Παρασκευή (12/02) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ, μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό ομόλογό του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, οι δύο χώρες εξέτασαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής κλινικής έρευνας του εν λόγω φαρμάκου κατά της Covid-19 που θα λάβει χώρα κει σε νοσοκομείο της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο επιστήμονες (σσ Τσιόδρας – Αρμπέρ) συμφώνησαν στη διεξαγωγή της κλινικής έρευνας . Στο τηλεφώνημα, μάλιστα, ενέκριναν και την άμεση έναρξη της και σε ελληνικό νοσοκομείο.

Το φάρμακο «EXOC24»

Το πειραματικό φάρμακο «EXOC24» φαίνεται να επιδρά θετικά σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από τον ιό.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXOCD24.

Μάλιστα, το νοσοκομείο αναφέρεται σε μια «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, σε διάστημα 3-5 ημερών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ