Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

«SOS» από τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών: Το 3ο lockdown θα βάλει «λουκέτο» σε μία στις δύο επιχειρήσεις

«Φαρμάκι» 100 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως το νέο «λουκέτο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αγωνία του για επερχόμενες τεράστιες απώλειες στον κλάδο του λιανεμπορίου, εξέφρασε ο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος ζήτησε τη «γενναία» στήριξη των επιχειρήσεων, μετά την ανακοίνωση του νέου σκληρού lockdown που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, με βάση το οποίο σταματά εκ νέου η λειτουργία του λιανεμπορίου, για το οποίο έκανε ειδική αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. «Φαρμάκι» 100 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως υπολογίζεται από το νέο «λουκέτο»… 

«Εδώ που φτάσαμε, απαιτείται πλέον γενναία στήριξη των επιχειρήσεων» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Ο σύλλογος ανέφερε ότι, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και προσθέτει ότι το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Ακόμη τονίστηκε:

«Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».

«Φαρμάκι» 100 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως το νέο «λουκέτο»

Η επιχειρηματική δραστηριότητα κλείνει για δυόμιση εβδομάδες, με την οικονομία να δέχεται ένα ακόμα γερό πλήγμα. Τι σημαίνει αυτό; Πως το ολικό lockdown στην Αττική «κοστίζει» για ένα μήνα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας. Βλέπετε, η Αττική αποτελεί την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση την «ραχοκοκκαλιά» της οικονομίας, με συμμετοχή περίπου 50% στο ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega», η έκτακτη αυτή κατάσταση στην οποία μπαίνει η ελληνική οικονομία δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις Βρυξέλλες, καθώς και το 2022 η ελληνική οικονομία θα λειτουργεί χωρίς δημοσιονομικούς κανόνες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ