Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Σήμερα η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειδικών για lockdown Μαρτίου στην Αττική (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε στις 14.40 η έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα και του Παναγιώτη Αρκουμανέα, κατά τη διάρκειας της οποίας συζητήθηκε η επιβολή ολικού lockdown.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ειδικών και την απόφασή της για το αν πρέπει να μπει η Αττική σε νέο ολικό lockdown.

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Ζήτησε την έκτακτη σύγκληση τα επιτροπής των επιστημόνων, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων για την Αττική.

Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα κι αν παρθούν αποφάσεις θα πραγματοποιηθούν από αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί πάντως δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους η οποία εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους έχουν θορυβήσει. Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και στη συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα. «Όπου το έχουμε δει διεθνώς αυτό να συμβαίνει σχεδόν μπορούμε να προβλέψουμε τη συνέχεια» έλεγε το πρωί μέλος της Επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτοντας «γνώμονας μου σε οποιαδήποτε εισήγηση μου θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως ως επιστήμονες είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών».

Σε υψηλά επίπεδα τα σημερινά κρούσματα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν σήμερα, Τρίτη, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ.

Δεδομένου ότι νωρίς το μεσημέρι είχαν ήδη ξεπεράσει τα 1.000, εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και τα 1.700 και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έπεσε στο τραπέζι το σενάριο του ολικού lockdown.

Για ακόμα πιο σκληρά μέτρα και αυστηρό lockdown «μιλούσαν» τα ρεπορτάζ από το βράδυ της Δευτέρας (08/02), μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και στην Αττική, αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Το lockdown… τύπου Μαρτίου είχε έρθει ξανά στο τραπέζι για την Αττική από τις 31 Ιανουαρίου, ενώ συζητήθηκε ξανά στις 2 Φλεβάρη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ