Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Lockdown: Κλειστά μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα, μανάβικα μετά τις 17:00 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης για τις λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και take away

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστά θα είναι αυτή την Κυριακή (07/02), μετά τις 17:00, αλλά και το επόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Φεβρουάριου, μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα και μανάβικα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (είναι στις «κόκκινες» περιοχές), δήλωσε στον «ΣΚΑΪ 100.3» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε επίσης ότι τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Μιλώντας, παράλληλα στον «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι «δεν ήταν εισήγησή μας η αναστολή των λαϊκών αγορών το Σάββατο» προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες, μετά και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σάββατο (06/02) στα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε το Σάββατο (06/02) με την απαγόρευση του take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα και την ανάκληση της απόφασης από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι «δεν είχε λογική η απαγόρευση του take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα και τέτοιες αποφάσεις πρέπει να φιλτράρονται περισσότερο. Εμείς δείξαμε όμως ότι σεβόμαστε την Επιτροπή, αλλά επικράτησε η λογική στην εξυπηρέτηση του κόσμου».

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται, ενώ έγιναν γνωστά και σε ΦΕΚ τα νέα έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα, που έχουν ισχύ έως τις 15 Φλεβάρη. Θυμηθείτε εδώ τι ισχύει για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και τις άλλες «κόκκινες» περιοχές (με βάση την ανανέωση του «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας») από την επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής (05/02).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ