Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη το νέο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης

Συνολικά τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 206

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στη χώρα και εκτός από τα κρούσματα συνολικά (σ.σ. 1.070 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη), μεγάλος «πονοκέφαλος» των επιστημόνων αποτελεί και η μετάλλαξη του ιού.

Με βάση τον ΕΟΔΥ, ένα είναι το νέο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης που καταγράφηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.

Στην καθιερωμένη του ενημέρωση, πέρα από τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως πλέον, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 206 συνολικά, με τα 205 από αυτά να αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη και το ένα στην νοτιοαφρικανική.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 28 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από Δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 74 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκε συνολικά 1 δείγμα θετικό για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) το οποίο εντοπίστηκε σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ