Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα 324 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – Αυτές είναι οι κατηγορίες

Η Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων και αναζητείται ακόμα ένας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν, προκειμένου να απολογηθούν, οι τρεις συλληφθέντες για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης που κατασχέθηκαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου σε αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση.

Θα είχαν κέρδη 100 εκατ. ευρώ

Το «προϊόν» φαίνεται ότι προοριζόταν για την ελληνική επικράτεια, ενώ μετά από προσμείξεις, η ποσότητά θα τριπλασιαζόταν, με το κύκλωμα να αποκτά κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ, όπως υπολόγισε η ΕΛΑΣ.

Θεσσαλονίκη - Συλληφθέντες

Αναζητείται τέταρτος δράστης

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 38χρονος Αλβανός, ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία κι ένας 37χρονος Κροάτης. Επίσης, για την υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα τέταρτο άτομο, κροατικής καταγωγής, το οποίο σύμφωνα με την ταυτοποίηση πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 33 ετών.

Ο καταζητούμενος κατόρθωσε να διαφύγει πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος κι έκτοτε διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι δύο Κροάτες φαίνεται ότι είχαν φτάσει με το παράνομο φορτίο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοίκιασαν διαμέρισμα με βραχυχρόνια μίσθωση. Εκεί, δόθηκε το ραντεβού με τους δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες, οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν την κοκαΐνη. Στους τελευταίους, μάλιστα, αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Θεσσαλονίκη - Συλληφθέντες

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ