Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τραγωδία στον Έβρο: Συγκλονίζει βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη

Ο ήρωας - πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του άτυχου Πυροσβέστη από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος τραγικό θάνατο την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μαθητών εξαιτίας της πλημμύρας.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών και οι συνάδελφοί του, δέχτηκαν σήμα για να σπεύσουν σε ένα νηπιαγωγείο και δημοτικό όπου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά.

Το μοιραίο συμβάν

Κάποια στιγμή, το όχημα της πυροσβεστικής βούλιαξε καθώς ο δρόμος υποχώρησε. Ήταν αδιέξοδο αλλά δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Έτσι ο 46χρονος κατέβηκε για να δει τι είχε συμβεί. Σε τραγική συνέχεια, υπήρχε ανοιχτό φρεάτιο, στο οποίο έπεσε χωρίς κανείς να προλάβει να τον βοηθήσει.

Αμέσως ξεκίνησε μια αγωνιώδης επιχείρηση εντοπισμού. Με προσεκτικές κινήσεις, οι συνάδελφοι του έψαχναν δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα. Μια άλλη ομάδα, μεταφέρθηκε στο σημείο που βγαίνει ο αγωγός, σε μια απόσταση 100 μέτρων.

Λίγο μετά το δυστύχημα, οι πυροσβέστες φαίνονται να κρατούν με σκοινί το συνάδελφό τους που έφτασε στο σημείο που χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης. Εκείνος κρατούσε μία βέργα περίπου δύο μέτρων και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου.

Τον αναζητούσε μέσα στα λασπόνερα, με μεγάλη προσοχή, καθώς παρατήρησε πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του ήταν ημιβυθισμένο το όχημα της Πυροσβεστικής.

Κι ενώ οι απεγνωσμένες προσπάθειας συνεχίζονταν, οι διασώστες κατάλαβαν έντρομοι πως υπάρχει φρεάτιο. Συνειδητοποίησαν ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό. Παρά τις δυνάμεις που κατέβαλαν, τον εντόπισαν νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο κάτω, εκεί που καταλήγει το φρεάτιο.

Στο κεντρικό δελτίο του «Mega», προβλήθηκε τον εν λόγω βίντεο -ντοκουμέντο, που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του 46χρονου. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν εκείνος χαθεί στα νερά και στις εικόνες ο άτυχος άνδρας φαίνεται στην αριστερή μεριά του πυροσβεστικού οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα προβλήματα στη Θράκη και ειδικά στους νομούς Ροδόπη και Έβρο καταγράφηκαν και πριν από περίπου 20 ημέρες λόγω πλημμυρών, όταν και καταστράφηκαν ξανά περιουσίες. Τότε είχαν πλημμυρίσει κοντά στα 110.000 στρέμματα.

Η ΠτΔ και ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του στην Αλεξανδρούπολη 52340841 Αλεξανδρούπολη 52340121

Πηγή: MEGA

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ