Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Σταμάτησαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα (video)

Στις έρευνες συμμετέχουν και ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, είχαν ως αποτέλεσμα την παύση των ερευνών για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, σχετικά με τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, το στίγμα του οποίου χάθηκε την Κυριακή 30/1 στις 12:28 μ.μ.

Η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από το μεσημέρι της εν λόγω ημέρας μέχρι στιγμής, δεν είχε αποτέλεσμα. Στις έρευνες συμμετέχουν και ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01/02), ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο.

Ιωάννινα - Έρευνες - Αεροσκάφος

Το μεσημέρι, τον χώρο των ερευνών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας, Γ.Κασαπίδης για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά, οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου, αλλά και μέλη της Λέσχης 4×4 που μπαίνουν στις πλέον δύσβατες περιοχές.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί την Τρίτη (02/02) με το πρώτο φως της ημέρας.

52339951Ιωάννινα - Έρευνες - Αεροσκάφος

52339961

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ