Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού εγκλωβίστηκαν σε σχολεία από τις πλημμύρες (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και πάλι οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κυρίως σε Απαλό, Μαϊστρο, Άνθεια, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Μαθητές και δάσκαλοι αποκλείστηκαν στο νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο και πραγματοποιήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστούν από δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους μαθητές του δημοτικού σχολείου της περιοχής που έχουν εγκλωβιστεί λόγω πλημμύρας.

Έβρος πλημμύρες

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτηρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει αυτή την ώρα με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ωστόσο οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται.

Έβρος πλημμύρες

Στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Και το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται και αυτό σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν φτάσει και εκεί.

Ο δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε: «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα προβλήματα στη Θράκη και ειδικά στους νομούς Ροδόπη και Έβρο καταγράφηκαν και πριν από περίπου 20 ημέρες λόγω πλημμυρών, όταν και καταστράφηκαν ξανά περιουσίες. Τότε είχαν πλημμυρίσει κοντά στα 110.000 στρέμματα.

Πηγή: evros-news.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ