Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: «Βούλιαξε» η Ερμού – Πλήθος κόσμου για τα τελευταία ψώνια πριν από τα νέα αυστηρά μέτρα (video)

Γέμισαν οι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας λίγο πριν τις ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αυστηρούς περιορισμούς επιστρέφει και πάλι η αγορά στην Αττική, καθώς ο νομός βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» με αποτέλεσμα κόσμος να βγει ξανά για τα τελευταία ψώνια.

Λόγω του συναγερμού που έχει σημάνει στην περιοχή, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε νέα αυστηρότερα μέτρα, με τα τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές να παραμένουν κλειστά, τα Γυμνάσια να ανοίγουν, καθώς και οι αγορές θα γίνονται με click away και click in shop στο λιανεμπόριο.

«Λαοθάλασσα» η Ερμού

Καθώς βρίσκονταν επί ποδός οι νέοι περιορισμοί, στα εμπορικά καταστήματα στον πεζόδρομο της οδού Ερμού επικράτησε… πανικός, αφού πλήθος καταναλωτών έσπευσε να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Έξω από αρκετά μαγαζιά, σχηματίστηκαν ουρές από άτομα που θέλησαν να κάνουν τις τελευταίες αγορές. Ωστόσο, σημειώνεται πως όπως φαίνεται, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού μέσα στα καταστήματα, ενώ οι πελάτες φορούσαν μάσκες προστασίας.

Τι ίσχυε μέχρι τώρα με την αγορά και το λιανεμπόριο

Το λιανεμπόριο άνοιξε τη Δευτέρα (18/01), με συγκεκριμένους κανόνες (μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις) και από την 1η ημέρα σημειώθηκαν «ουρές» στα καταστήματα. Το ίδιο συνέβη και το τελευταίο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν σενάρια για ψώνια με χρονόμετρο με τη χρήση app.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την γεμάτη από κόσμο Ερμού, λίγο πριν τις νέες ανακοινώσεις:

52322161 1

52322141523221015232218152322111

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ