Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΥΕΝΕ – Δεμένα τα πλοία

H απεργία δημιουργεί προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

H απεργία, που δημιουργεί πρόβλημα στην εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, άρχισε την Τετάρτη (27/01), στις 20:00 και λήγει την Παρασκευή (29/01).

Λόγω της απεργίας πολλά εμπορικά πλοία εξακολουθούν να παραμένουν έξω από τα λιμάνια ενώ δεν αποκλείεται την Πέμπτη (28/01) να υπάρξει και νέα δικαστική προσφυγή από τη διοίκηση του ΟΛΠ και του ΣΕΠ.

Οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη την 48ωρη απεργία του ναυτικού προσωπικού της πλοηγικής υπηρεσίας που είχε κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ύστερα από αίτημα της ΠΟΥΕΝ, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας).

Σημειώνεται ότι δικαστικά είχε προσφύγει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ζητώντας η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική για μη τήρηση των σχετικών διαδικασιών και των προβλεπόμενων από το νόμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ