Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Βγήκαν στους δρόμους εργαζόμενοι στην Καρδίτσα – Τι ζητούν για επιχειρήσεις και κορονοϊό

Έγινε διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της πόλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περνάνε δύσκολα λόγω του κορονοϊού σε υγειονομικό και οικονομικό τομεά και βγήκαν στους δρόμους. Συγκεκριμένα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/01) στον χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης στην Καρδίτσα, από δεκάδες εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες της περιοχής, μετά από κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων» Ν. Καρδίτσας.

Δεκάδες οχήματα, στη συνέχεια, ΙΧ επιβατικά, φορτηγά, επαγγελματικά και τουριστικά λεωφορεία, δημιούργησαν αυτοκινητοπομπή η οποία κινήθηκε σε δρόμους της πόλης της Καρδίτσας.

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός alitheianews.gr

Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ζητούν να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες, να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι, κά.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ, δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και ελέγχους, όπου χρειάζεται, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία, κά.

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 1

Στο χώρο της συγκέντρωσης όπου γίνεται η ετήσια εμποροπανήγυρη βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) όπου ο πρόεδρος κ. Κώστας Τζέλλας, προχώρησε σε δήλωση συμπαράστασης κάνοντας λόγο για δίκαιο αγώνα.

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός alitheianews.gr 1

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 2

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 3

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 4

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 5

αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρία έμποροι καταστηματάρχες εργαζόμενοι κορονοϊός ΕΡΤ 6

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: alitheianews.gr, ΕΡΤ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ