Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδίδεται στην Ολλανδία ο 33χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορείται για τρομοκρατία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πράσινο φως» δόθηκε για την έκδοση του 33χρονου σύρου τζιχαντιστή στην Ολλανδία, ο οποίος διώκεται για τρομοκρατικές πράξεις που φέρεται να τέλεσε στην πατρίδα του. Υπενθυμίζεται, πως ο άνδρας συνελήφθη προ δεκαπενθημέρου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έκδοσή του ζητούσαν οι ολλανδικές διωκτικές Αρχές, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ -Κάιντα στη Συρία.

Συναινεί στην παράδοσή του στην Ολλανδία

Ο ίδιος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται και φέρεται να τελέστηκαν το 2013 και το 2017. Παράλληλα, δήλωσε ότι συναινεί στην παράδοσή του στην Ολλανδία. Κατόπιν αυτών, η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, Καλλιρόη Χειμαριού, άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του.

Ο 33χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των Ολλανδών. Εντοπίστηκε σε δομή μεταναστών της Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε, κι έκτοτε κρατείτο. Όπως έγινε γνωστό, στο παρελθόν ζούσε στην Ολλανδία, όπου τού χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα. Στην Ολλανδία, ταξίδεψαν πριν από λίγες μέρες, τα δύο ανήλικα τέκνα του ώστε να συναντήσουν τη μητέρα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος επανένωσης οικογενειών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ