Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Μόσιαλος: Έτσι θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα κορονοϊού – Σωστή η κίνηση να ανοίξουμε (video)

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε όσα δεν έγιναν το Φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την άποψη ότι ήταν σωστή η επιλογή να ανοίξει η αγορά αλλά και μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

«Προφανώς άλλες χώρες κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τη δική μας. Εμείς μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα; Ναι κατά τη γνώμη μου», ανέφερε αρχικά ο κ. Μόσιαλος προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι αυτό δε σημαίνει πως η ίδια κατάσταση θα συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα.

Εξήγησε ότι απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας:

Στην τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας: Ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε πως είναι θετικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φορά πλέον μάσκα και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά για όσα συμβαίνουν εντός των καταστημάτων.

«Αν τα μέτρα τηρούνται όταν οι πολίτες μπαίνουν στα καταστήματα, τότε υπάρχει λιγότερη ανησυχία».

Οριζόντια εφαρμογή των μέτρων: Πρέπει τα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται οριζοντίως, παντού, σε όλους τους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σωστές δειγματοληψίες: Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο είναι σημαντικό να μετράμε σωστά τα στοιχεία της πανδημίας και άρα να γίνονται πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Φθινόπωρο και γι’ αυτό ξέφυγε η κατάσταση, σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τα εμβόλια, τόνισε ότι για την βρετανική μετάλλαξη ήδη υπάρχουν πειραματικά δεδομένα της Biontech που δείχνουν ότι το εμβόλιο που έχει κατασκευάζει μαζί με την Pfizer είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό το στέλεχος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ