Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία από Περιβαλλοντικό Οργανισμό για πυροβολισμό φώκιας στη Φθιώτιδα

«Απογοήτευση και τεράστια λύπη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή προκάλεσε ένα περιστατικό στη Φθιώτιδα, κατά το οποίο κάποιος φέρεται να πυροβόλησε μία φώκια στο κεφάλι, στην παραλία Πελασγίας. Αυτό, καταγγέλλει μέσω της σελίδας του στο facebook  ο Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος  «MOm – Monachus monachus».

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, είχαν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα συνολικά 70 νέες γεννήσεις.

Στην ανακοίνωση επεσήμανε την «απογοήτευση και τεράστια λύπη», ενώ εξέφρασε την πρόθεση να κινηθεί νομικά, ετοιμάζοντας μηνυτήρια αναφορά και καλώντας τις αρμόδιες αρχές «να πράξουν τα δέοντα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Προτού προλάβουμε να χαρούμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα χαρμόσυνα νέα για τις 70 νέες γεννήσεις που καταγράψαμε (περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά), προσγειωθήκαμε απότομα, για άλλη μια φορά, στη ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας. Και πάλι κάποιος «άνθρωπος» βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει την σκοπευτική του δεινότητα σε μία αθώα νεαρή φώκια η οποία τελικά βρέθηκε νεκρή στην παραλία Πελασγίας Φθιώτιδας.

Λίγα τα λόγια που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν – αυτό το αφήνουμε σε εσάς. Η λύπη μας τεράστια, η απογοήτευσή μας ακόμα μεγαλύτερη… Η MOm ήδη ετοιμάζει σχετική μηνυτήρια αναφορά και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα.»

Προτού προλάβουμε να χαρούμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα χαρμόσυνα νέα για τις 70 νέες γεννήσεις που καταγράψαμε…

Δημοσιεύτηκε από MOm – Monachus monachus στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ