Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«Ναι» σε Γυμνάσια, Λύκεια για 1η Φεβρουαρίου από ειδικούς – Τι θα γίνει με κυνήγι, ψάρεμα, ΟΠΑΠ

Η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου, όπως αποφασίστησε στη σύσκεψή τους.

Ωστόσο, εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες «κόκκινες περιοχές», διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων. Για αυτές λοιπόν εισηγήθηκαν να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ δεν τέθηκε στο τραπέζι το θέμα των χιονοδρομικών. Θεωρείται, ωστόσο, πιθανό να δοθεί το «πράσινο φως» για άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, όπως και να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, καθώς λοιμοξιωλόγοι ζητούν το θέμα να επαναξεταστεί την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τις 8 Φεβρουαρίου δε θα υπάρξει απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα. Υπάρχει ένα σενάριο ότι ίσως ανοίξουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο το θέμα αυτό θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ