Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας στη Ζάκυνθο (video)

Ο όγκος των εκρηκτικών είναι τέτοιος που εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου στο χωριό Κερί στη θέση «Απελάτι», έπειτα από στοχευμένη έρευνα που διενήργησαν.

Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τα οποία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο στο υπόγειο μιας εγκαταλειμμένης αποθήκης, λίγα μέτρα από το χωριό Κερί.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν ποιοι είχαν τοποθετήσει μια τόσο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης στην αποθήκη, αλλά και για πού προοριζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, η αμμωνιοδυναμίτιδα ήταν συσκευασμένη σε 32 δέματα των 25 κιλών το καθένα.

Ο όγκος των εκρηκτικών είναι τέτοιος που εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν πολύ την έρευνα των αρχών, καθώς το κάθε ένα πακέτο εκρηκτικών των 25 κιλών, έχει ετικέτα και σειριακό αριθμό από το εργοστάσιο παραγωγής.

Το ενδεχόμενο της κλοπής της αμμωνιοδυναμίτιδας από κάποιο λατομείο του νησιού έχει αποκλειστεί, καθώς αφενός μεν πρόκειται για πολύ μεγάλη ποσότητα και αφετέρου δεν έχει δηλωθεί από καμία επιχείρηση που χρησιμοποιεί εκρηκτικά στην Ζάκυνθο κλοπή υλικού.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zantereport.gr – φωτογραφία αρχείου)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ