Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φωτιά στο Μάτι: Κατάθεση στον ανακριτή έδωσε η χήρα Φύτρου

Η Βαρβάρα Φύτρου έχει καταγγείλει με μηνύσεις της σωρεία παραλείψεων και αβλεψιών των Αρχών, ζητώντας την τιμωρία των εμπλεκομένων σε βαθμό κακουργήματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του νέου αιτήματος της προς τον ανακριτή για άσκηση κακουργηματικών διώξεων στην υπόθεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και στην Ανατολική Αττική, η Βαρβάρα Φύτρου, κατέθεσε για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη. Η γυναίκα που έχασε το σύζυγο και τα δυο ανήλικά παιδιά της στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη ο οποίος έρευνα τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε δηλώσεις της μετά την κατάθεσή της η κυρία Φύτρου ανέφερε: «Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Όπως ανέφερε κατέθεσε στον ανακριτή όλα όσα έζησε βίωσε και έμαθε από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν.

Σε ερώτηση πως θα δικαιωθεί, η ίδια ανέφερε: «Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βασίλειος Καπερνάρος επισήμανε: «Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου».

Όπως τόνισε ο κ. Καπερνάρος ο ανακριτής έκανε εξαιρετική δουλειά καθώς εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ