Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Αρνείται τα περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο καθηγητής του ΑΠΘ – «Μήπως δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα;» (video)

«Το γραφείο μου ήταν ανοιχτό, δεν υπήρχε κάτι κρυφό» - Τι ανέφερε ο καθηγητής για τις κατηγορίες σε βάρος του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορηματικά αρνήθηκε όλα όσα καταγγέλλουν οι φοιτήτριες του ΑΠΘ περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου.

Οι αναφορές των φοιτητριών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τις οποίες πυροδότησε η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης της ίδιας από παράγοντα του αθλητισμού, δημιούργησαν σάλο για το περιστατικό. Ο καθηγητής, που κατηγορείται ως θύτης στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, μίλησε στην εκπομπή «T LIVE» του Alpha, τονίζοντας ότι έβλεπε τους φοιτητές σαν δικά του παιδιά και προσπαθούσε να τα βοηθήσει για να περάσουν το μάθημά του.

Τι δήλωσε ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σε βάρος του, ανέφερε: «Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Με τα παιδιά είχα την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομή και αυτό τώρα, το ακούω με πολύ μεγάλη έκπληξη».

Στη συνέχεια, σε αναφορά της δημοσιογράφου σε φοιτήτρια που έδωσε λευκή κόλλα και εκείνος της ζήτησε να περάσει από το γραφείο του, εκείνος απάντησε: «Αυτά τα πράγματα είναι εκτός λογικής. Δεν συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις. Απλούστατα το μάθημα ήταν δύσκολο και προσπαθούσα να βοηθήσω τα παιδιά. Είχα πει σε ορισμένους να περάσουν από το γραφείο μου, να τους εξηγήσω τα λάθη τους όσες φορές θέλει, για να είναι έτοιμος την επόμενη φορά και να καταφέρει να περάσει το μάθημα. Το γραφείο μου ήταν ανοιχτό, δεν υπήρχε κάτι κρυφό».

Ο ίδιος συνέχισε: «Τα έβλεπα σαν παιδιά μου. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; Ποτέ δεν έκανα κάτι κακό. Σεβόμουν τις κοπέλες, όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου. Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται».

Την λυπόμουν αυτή την κοπέλα

Σχετικά με την κοπέλα που έκανε την πρώτη καταγγελία σε βάρος του, λέγοντας ότι έδωσε το μάθημα 10 φορές σχολίασε: «Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω, τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Την είδα μια φορά μετά τυχαία στο δρόμο. Ορκίζομαι στα παιδιά μου».

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πασχάλη Ζάτκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ