Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές (video)

Την εισαγγελική παρέμβαση είχε ζητήσει και ο πρύτανης του ΑΠΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τη διεξαγωγή έρευνας, έδωσε εντολή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ύστερα από τις καταγγελίες φοιτητριών που αναφέρουν ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την αποκάλυψη για την προσωπική εμπειρία που βίωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό. Οι καταγγελλόμενες πράξεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Εισαγγελία, αφορούν το διάστημα 2009 και μεταγενέστερα. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βιασμού και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Την εισαγγελική παρέμβαση είχε ζητήσει και ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (18/01) υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ζητώντας από τους εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας να επιδεικνύουν ταχύτητα αντανακλαστικά και να παρεμβαίνουν άμεσα, όταν έχουν να κάνουν με καταγγελίες για διάπραξη αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.


Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ