Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Αυτό είναι το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ από τις 18 Ιανουαρίου – Τι ισχύει (video)

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ λόγω ανοίγματος του λιανεμπορίου - Τι θα συμβεί αν εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε μια περιοχή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθώς ανέβασαν και πάλι ρολά τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τροποποιείται, κατά συνέπεια, και το ωράριο των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, «με το νέο ωράριο που είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί, τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00, τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης».

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει μόνο η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά. «Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας», δήλωσε στο Mega.

Ο κ. Σταμπουλίδης, υπενθύμισε επίσης ότι  η μετάβαση στα καταστήματα πραγματοποιείται στέλνοντας τον κωδικό 2 με sms στο 13033, «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο – βεβαίωση μετακίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις τέθηκε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Τέλος, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα, ενώ ανέφερε ότι «τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο».

Υπενθυμίζεται ότι να άνοιξε τη Δευτέρα (18/01), με συγκεκριμένους κανόνες (μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις) το λιανεμπόριο και ήδη από νωρίς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν σπεύσει για τις αγορές τους. Η πρώτη εικόνα από τα ανοικτά καταστήματα παρουσιάζει και «ουρές» σ’ αυτά των μεγάλων αλυσίδων, παρά το κρύο, με έντονη και την αστυνομική παρουσία.

Σημειώνεται ότι στις «κόκκινες περιοχές» άνοιξαν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ