Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

«Δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και αναγκαία ιχνηλάτηση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αναφορικά με το γεγονός ότι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 38 ετεροχρονισμένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Κοζάνης. Τα περιστατικά αυτά, όπως έγινε γνωστό προέρχονταν από δειγματοληψίες που έγιναν στις 9 Νοεμβρίου.

Τι αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Κασαπίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου στην Κοζάνη, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε για το γεγονός, είναι πολύ σημαντικό το ότι φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και αναγκαία ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα εν αγνοία τους πολίτες να μεταδίδουν τον ιό.

Στη συνέντευξη μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Κοζάνη, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 12 του μήνα, ήταν 15 και όχι 53.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας, Χαρίσης Γκοβεδάρος, υποστήριξε ότι 31 ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για το νομό Κοζάνης, άλλα εννέα στις 11/1, ενώ ακόμα εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την περιοχή και μέσα στο Δεκέμβριο.

«Είναι γεγονός ότι υπήρχαν ετεροχρονισμένα δηλωθέντα κρούσματα. Πρόκειται για μία αστοχία του συστήματος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τις διορθώσουμε αυτές τις αστοχίες. Δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους αρμόδιους δημόσιους φορείς, αφού λάθη γίνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε με ασφάλεια τις ζωές μας», ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ