Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ο Σαρηγιάννης προειδοποιεί ξανά: 2.000 τα κρούσματα κορονοϊού στα τέλη Φεβρουαρίου (video)

Και πάλι τα ίδια...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονα προβληματισμένος από το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα αλλά και το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει το click away εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σήμερα στο OPEN TV.

Ο κ. Σαρήγιαννης, ο οποίος μιλούσε για νούμερα 2000 και 3.000 κρουσμάτων όταν η χώρα βρισκόταν στα 300 και τελικά έπεσε μέσα, τόνισε ότι τα προγνωστικά του μοντέλα, δείχνουν 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που θα σημάνει το εκ νέου μπλοκάρισμα του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, τονίζοντας όμως πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες.

Κλείνοντας, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι κατά την άποψή του θα ήταν καλύτερο τα σχολεία να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου. «Από την πλευρά το υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ