Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Τούντας για κορονοϊό: Είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα (video)

«Θα έπρεπε να πάρουμε πρώτα το αποτύπωμα των γιορτών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού που προέκυψαν σε ορισμένα μέρη της χώρας ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων.

«Με ανησύχησε, με φόβισε», ήταν τα λεγόμενα του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συνέκρινε τον συγχρωτισμό των Θεοφανίων με το αντίστοιχο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

«Το ζήσαμε του Αγίου Δημητρίου και είδαμε πόσο στοίχισε στη βόρεια Ελλάδα και πολύ φοβάμαι ότι αυτό έρχεται να προστεθεί σε όποια έξαρση από τις γιορτές και από το άνοιγμα των σχολείων σε ένα κύμα που είναι ήδη σε εξέλιξη κι ενώ έχουμε μπροστά μας ακόμα δυο μήνες χειμώνα».

Ο καθηγητής επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως με ένα αυστηρό 20ήμερο lockdown θα περιοριζόταν πιο αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ εκτίμησε ότι «με βάση τη φυσαρμόνικα θα πάμε πίσω δύο μήνες».

Σχολεία

Ο κ. Τούντας τοποθετήθηκε σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, αναφέροντας πως «ο κίνδυνος της απώλειας ανθρώπινων ζωών προκαλεί χειρότερο τραύμα από το κλείσιμο στο σπίτι για λίγο παραπάνω καιρό». Υποστήριξε ακόμη, ότι τα παιδιά είναι εύκολα προσαρμόσιμα σε αυτές τις συνθήκες, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Θεωρώ ότι είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα, ότι θα έπρεπε να πάρουμε το αποτύπωμα των γιορτών και μετά να αποφασίσουμε», κατέληξε ο καθηγητής»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ