Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Επιστρέφει το click away στις 11/01 για αγορές από τα καταστήματα (video)

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη λήξη του lockdown - Σε επαφή με τους επιστήμονες η κυβέρνηση σε περίπτωση που χρειαστούν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν εκ νέου με το σύστημα του click away (όπως έγινε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) θα έχουν από την προσεχή Δευτέρα (11/01) τα καταστήματα της χώρας, όταν και σταματούν τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης με σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι το click in shop, δηλαδή την αγορά προϊόντων μέσα από καταστήματα και με δοκιμή, αλλά μετά από ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, η απόφαση για την επαναφορά του click away είναι ειλημμένη, αλλά η «γραμμή» με τους επιστήμονες παραμένει διαρκώς ανοιχτή, σε περίπτωση που χρειαστούν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό.

Πιο αναλυτικά, για τα καταστήματα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης υποστήριξε ότι «για λίγες ημέρες έχει τεθεί σε αναστολή η λειτουργία του click away. Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Τα τρόφιμα και άλλα αγαθά που αλλοιώνονται δεν βρίσκονται σε επιχειρήσεις που έχουν περιορισμούς. Για λίγες ημέρες υπομονή. Το πάγωμα για μια εβδομάδα έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια».

Ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προσέθεσε ότι η αγορά παραμένει κλειστή και πως «το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σταμπουλίδης: Το επόμενο βήμα θα είναι το click in shop

Στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης είναι «να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχτές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε» επισήμανε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σε ό,τι αφορά το click in shop, ο κ. Σταμπουλίδης επανέλαβε ότι «είμαστε κλειστά» και πως οι περιορισμοί «είναι σε ισχύ. Το click in shop επί τους ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις», σημείωσε καταλήγοντας.

«Η επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away, αποτελεί μίας από τις προτεραιότητες για την κυβέρνηση», υπογράμμισε, ακόμα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Alpha».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ