Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σοκαριστική πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 16.000 νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο

«Ανάσταση» από το Πάσχα και έπειτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη σοκαριστική πρόβλεψη για έως 16.000 νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού στην Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο προχώρησε ο καθηγητής υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αυτός θα είναι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό με ανοιχτά σχολεία και λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away και με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν ως σήμερα.

Μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως χρειάζονται επιπλέον προληπτικά μέτρα όπως:

  • Αύξηση των τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων στις 150.000 την ημέρα σε όλη την Ελλάδα, από 35.000 που γίνονται σήμερα, με αντιπροσωπευτικό σύστημα δειγματοληψίας
  • Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών πάνω από τις 200.000 εμβόλια τον μήνα που υπολογίζουμε ότι θα μπορούν να γίνουν
  • Μείωση των ενεργών επαφών με αύξηση της τηλεργασίας και στοχευμένα μέτρα σε επιβαρυμένες περιοχές.

Όπως τόνισε «η χειρότερη περίοδος αναμένεται η περίοδος τέλος του Μάρτη και αρχές Απριλίου», προσθέτοντας ότι «από το Πάσχα κι έπειτα θα υπάρχει η Ανάσταση. Τα κρούσματα θα πέφτουν ραγδαία. Αλλά μέχρι τότε θα είναι δύσκολα. Πρέπει να πάρουμε προληπτικά μέτρα για να κάνουμε Πάσχα».

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων λόγω των εορτών και την χαλάρωση των μέτρων αλλά από την Παρασκευή θα αρχίσει να κάμπτεται, είπε ο καθηγητής.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι διαφωνεί με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου, προκρίνοντας τις 25 Ιανουαρίου ως ιδανική ημερομηνία.

Παράλληλα χαρακτήρισε «Σολομώντεια λύση» το άνοιγμα μόνο δημοτικών και νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας ότι θεωρεί ότι «ο λόγος που ανοίγουν είναι οικονομικός και όχι εκπαιδευτικός».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ