Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν 11/01 νηπιαγωγεία και δημοτικά – Η πρόταση των ειδικών

Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στο Υπουργείο Παιδείας - Δεν συναινούν στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στην παρούσα φάση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κύβος ερρίφθη για τα σχολεία, με άνοιγμά τους τη Δευτέρα (11/01), αλλά μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η πρόταση των λοιμωξιολόγων προς το υπουργείο Παιδείας μετά και την τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Δευτέρα (04/01), και το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών, θα γίνει με την εφαρμογή νέων μέτρων.

Αντίθετα, οι λοιμωξιολόγοι δεν συναινούν στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων… Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα και θα αποφασιστεί πότε θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα να αξιολογείται η εικόνα, προκειμένου να επιστρέψουν πρώτα στα σχολεία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια να εξεταστεί πότε θα γυρίσουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και της Α’ και Β’ Λυκείου, με τις ημερομηνίες – ανάλογα και με την πανδημία του κορονοϊού – να είναι ακόμη ανοιχτές.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων

  • Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.
  • Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.
  • Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (11/01) έχουν διάρκεια τα νέα μέτρα της κυβέρνηση για τη μη εξάπλωσης του κορονοϊού με επαναφορά του lockdown σε όλη τη χώρα, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για προληπτικούς λόγους, ώστε να φανεί ποια θα είναι η εικόνα στη χώρα με τα κρούσματα, μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (11/01), όπως είχε τονίσει και ο Στέλιος Πέτσας. Με πιο αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με όσα είχα γίνει γνωστά

Το προηγούμενο lockdown έληγε κανονικά στις 7 του μήνα, και τα μέτρα είχαν αλλάξει κατά τη διάρκεια των γιορτών, όπως το click away στα καταστήματα και την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού πιστών στις εκκλησίες. Με την Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα (04/01) να αντιδρά στα νέα μέτρα και να θέλει πιστοί να υπάρχουν στους ναούς και τα Θεοφάνεια

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ