Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Τέσσερα τα θετικά κρούσματα από τους ταξιδιώτες στο Ντουμπάι

Όλοι μπήκαν σε 14ήμερη καραντίνα - Φόβοι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα εκφράζουν στελέχη του ΕΟΔΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέσσερα φαίνεται πως είναι, μέχρι στιγμής, τα θετικά κρούσματα κορονοϊού, από τους Έλληνες που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να περάσουν τις ημέρες των εορτών και την Πρωτοχρονιά σε μια, δήθεν, covid free χώρα, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αν και οι θετικοί στον ιό έχουν αυξηθεί.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μέχρι στιγμής έγιναν 207 rapid test ενώ η επιστροφή των ταξιδιωτών από τη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη συνεχίζεται. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι βρέθηκαν θετικοί δυο από τους ταξιδιώτες.

Όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλα κρούσματα κορονοϊού. Για το ένα από τα 4 κρούσματα έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για μια γυναίκα που μένει στο κέντρο της Αθήνας. Την γυναίκα παρέλαβε από το αεροδρόμιο βαν της Πολιτικής Προστασίας και την μετέφερε στο σπίτι της, όπου θα μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες.

Η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, έγινε μετά και τις εικόνες που ανέβηκαν στα social media, από πάρτι χωρίς προφυλάξεις στα οποία συμμετείχαν και πολλών επώνυμοι του εγχώριου lifestyle καθώς και επιχειρηματίες. Γεγονός που κινητοποίησε και την κυβέρνηση το σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες των πτήσεων από Ντουμπάι έπρεπε να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που έχουν κάνει στα Εμιράτα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ