Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Συναγερμός για αυξημένα κρούσματα στην Κάλυμνο – Ο «ένοχος» αρραβώνας

«Οι οικογένειες παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάλυμνο από την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη, καθώς καταγράφηκαν 28 κρούσματα κορονοϊού με ήπια συμπτώματα, μέσα σε τρεις ημέρες.

«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί» ανέφερε, «ενώ έχουν εντοπισθεί οι τέσσερις πυρήνες (τέσσερις οικογένειες) κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Αρραβώνας έσπειρε τον ιό

«Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν» όπως τόνισε.

Σύμφωνα με το skyrodos.gr, ο κ. Διακομιχάλης, δήλωσε ότι καθημερινά λαμβάνουν χώρα αλλεπάλληλες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της συγκυρίας, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κατόπιν νέας σύσκεψης παρουσία και του Επάρχου, θα ενημερωθούν οι πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι΄αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι ορφανά τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη.

Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις», κατέληξε ο δήμαρχος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ