Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα με ήπια αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο (video)

Τι αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρώτο περιστατικό ήπιας αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού σημειώθηκε στη χώρα μας κατά τους πρώτους εμβολιασμούς στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής σήμερα δεύτερη ημέρα του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού μέχρι τις 4 μ.μ. σήμερα εμβολιάστηκαν 471 άτομα, ενώ σημειώθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Σύμφωνα με τον Ant1, πρόκειται για μια ειδικευόμενη γιατρό του νοσοκομείου «Αττικόν», η οποία είναι καλά στην υγεία της και έχει επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της.

Σχετικά με τις αλλεργίες, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι «οι αλλεργίες για τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες». Επίσης, σχετικά με τις συνήθεις αλλεργίες, όπως σε τρόφιμα ή έντομα διευκρίνισε ότι «αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».

Μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα «υπάρχει προετοιμασία για την άμεση αντιμετώπιση όποιας αλλεργικής αντίδρασης» ήπιας έως και πιο σοβαρής, είπε η κ. Θεοδωρίδου. Μόνο «αναφυλακτικές αντιδράσεις, πιο σοβαρές που οδηγούν ένα άτομα στο νοσοκομείο» μπορεί να χρειάζονται πριν τον εμβολιασμό και τη γνώμη του γιατρού ή του αλλεργιολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό σε υγειονομικούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ