Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελίας Αρείου Πάγου για την επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη (video)

Η αρμόδια αντιεισαγγελέας ζητά να προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (26/12) με την επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου για θέματα ρατσιστικής βίας διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ενημέρωσε, μάλιστα, για την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων που σημειωτέον λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγκεντρώθηκαν άγνωστοι οι οποίοι κρατώντας μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά ρατσιστικά συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Για την επίθεση ταυτοποιηθηκαν ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του, ενώ συνελήφθη επιπλέον κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Αφέθηκε και αυτός ελεύθερος ενόψει της συνέχισης της προκαταρκτικής έρευνας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ