Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Ακόμα καλύτερα τα νέα για τη Θεσσαλονίκη – Μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα

Στα επίπεδα των μέσων Οκτωβρίου οι τιμές, κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους επιστήμονες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται τα πολύ καλά για τη Θεσσαλονίκη όσον αφορά στα λύματα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε αυτά. Στα επίπεδα των μέσων Οκτωβρίου οι τιμές, κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους επιστήμονες, οι οποίοι τονίζουν, πάντως, να μην υπάρξει καθησυχασμός.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα (28/12) ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm 107,1, το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού στα λύματα της πόλης συνέχισε την σταθερή πτωτική του τάση, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που διενεργούνται, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής έρευνας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου.

Όπως τόνισε, μάλιστα, οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν «έστω και για τρεις – τέσσερις μέρες, και την αλλαγή των δεδομένων στην κινητικότητα της Θεσσαλονίκης (με άνοιγμα κομμωτηρίων και click away)», κάτι όμως που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις μετρήσεις αυτής της εβδομάδας. «Αν δεν προσέξουμε, όμως, μπορεί να επανέλθουμε», προειδοποίησε.

«Το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού συνέχισε τη σταθερή πτωτική του τάση, βρισκόμαστε περίπου στο σημείο που ήμαστε στις 14-16 Οκτωβρίου και θέλω να πιστεύω ότι οδεύουμε προς το… success story των αρχών Οκτωβρίου», είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ