Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου – Ποια η βασική προϋπόθεση (video)

Ο κ. Πέτσας παραδέχθηκε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού τον ανησυχεί καθώς είναι πρωτόγνωρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιθανό είναι, πλέον, το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και μάλιστα το άνοιγμά τους αποτελεί και προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο να συνεχίσει να δείχνει βελτίωση.

Αυτό σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στο Open TV όπου τόνισε πως στόχος είναι να ανοίξουν συγχρόνως όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά και ότι «μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορονοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι αύριο, Κυριακή, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή από όποια εταιρία κι αν προέρχονται.

Ο κ. Πέτσας, πάντως, παραδέχθηκε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού τον ανησυχεί καθώς είναι πρωτόγνωρη. Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5-10 χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει». «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ