Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Τουλάχιστον θα πάμε για… ψάρεμα: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Σε ισχύ μέχρι 07/01

Αφού δε βγαίνουμε που δε βγαίνουμε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν πρόκειται να αλλάξουν κατά πολύ τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας τις προσεχείς ημέρες και συγκεκριμένα ως τις 7 Ιανουαρίου που… ολοκληρώνεται αυτός ο κύκλος του lockdown (όπως είχε ανακοινώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας) και θα μάθουμε τι θα ακολουθήσει. Κάποια πράγματα διαφοροποιούνται, ωστόσο, και τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι και την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Στο ΦΕΚ που που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται ότι πλέον όσοι ενδιαφέρονται είναι ελεύθεροι να πάνε για ψάρεμα ή κυνήγι, καθώς επιτρέπεται «η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

-συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

-εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα τροφίμων σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας τις δύο προσεχείς Κυριακές, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου. Το προαιρετικό ωράριο είναι 7:00 με 21:00.

Για τα καταστήματα ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

-Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

-Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

-Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Στο ΦΕΚ τονίζεται, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Διαβάστε το νέο ΦΕΚ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ