Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση στον πρύτανη: Πώς η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τους δράστες – Έξι φοιτητές ανάμεσά τους (video)

Εντοπίστηκαν τα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, από το δρομολόγιο διαφυγής που πραγματοποίησαν, αλλά και από μαρτυρίες - Δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων έξι φοιτητές, ηλικίας από 20 έως 26 ετών, του αναρχικού χώρου, είναι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα. Στην πλειοψηφία τους είχαν προσαχθεί μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και μετά από εκκενώσεις καταλήψεων σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι στη δικογραφία εις βάρος τους συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Στελέχη της Κρατικής ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, το δρομολόγιο διαφυγής που πραγματοποίησαν και μαρτυρίες. Η επίθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι αναρχικοί είχαν περάσει ταμπέλα που έγραφε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ γύρω από το λαιμό του πρύτανη, εικόνα που παρέπεμπε σε τακτικές των Ναζί και του ISIS.

Οι εισβολείς είχαν μπει στο γραφείο του πρύτανη εξοπλισμένοι με πυροσβεστήρες, καδρόνια και σπρέι. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ των καταλήψεων, διέλυσαν το γραφείο, ενώ πριν φύγουν προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη να διαπομπεύσουν τον πρύτανη με τη φωτογραφία που ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκαλώντας οργή. Με αποτέλεσμα να κλείσει και το Πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης με 100.000 ευρώ, ποσό που δεν θα δοθεί από την στιγμή που η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ