Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Lockdown: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Αθήνα – «Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά στη Θεσσαλονίκη

Χάος στους δρόμους με την κίνηση να θυμίζει μέρες προ καραντίνας κορονοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εδώ και ημέρες είχε φανεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ότι η χώρα είναι σε lockdown μόνο στα… χαρτιά. Το βράδυ της Τετάρτης (23/12) παρατηρήθηκαν απίστευτες εικόνες χάους σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. «Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά και στη Θεσσαλονίκη.

Σε καμία περίπτωση οι εικόνες δεν συνάδουν με τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, στον Κηφισό η κάθοδος είχε «παραλύσει» από την Κηφισιά μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια κι από τη Δυρραχίου έως τη Λιοσίων. «Έμφραγμα» παρατηρείται και στους δρόμους του κέντρου γύρω από το Σύνταγμα, ενώ μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην Κηφισίας, σε άνοδο, αλλά και κάθοδο.

Και στον σταθμό Λιοσίων παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, όπου πολλοί Αθηναίοι πήγαν να παραλάβουν πακέτα από την επαρχία (όπως είχε γίνει και το Πάσχα), καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε άλλο νομό (οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί από την τροχαία και την αστυνομία στα διόδια).

Lockdown: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Αθήνα - «Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» από κόσμο έξω από τα καταστήματα. Ταυτόχρονα, οι δρόμοι κατακλύστηκαν από αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκαλείται μποτιλιάρισμα. «Ουρές» σχηματίζονταν έξω από μαγαζιά, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε να κάνει τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης, εν μέσω lockdown και κορονοϊού.

κορονοϊός Αθήνα Σύνταγμα κόσμος Χριστούγεννα lockdown 1

κορονοϊός κίνηση δρόμοι Αθήνα lockdown μποτιλιάρισμα lockdown 1

κορονοϊός χάρτης κίνηση δρόμοι Αττική Αθήνα lockdown google maps

κορονοϊός Αθήνα Σύνταγμα κόσμος Χριστούγεννα lockdown 1

κορονοϊός Αθήνα Σύνταγμα κόσμος Χριστούγεννα lockdown αστυνομία ΕΛΑΣ

Σημειώνεται ότι κοσμοσυρροή σημειώθηκε σε Σύνταγμα (Αθήνα) και πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και την Τρίτη (22/12). Κόσμο είχε το Σύνταγμα και το Σάββατο (19/12).  

Υπενθυμίζεται πως πρωτοφανές χάος στους δρόμους της Αθήνας συνέβη και λίγο πριν την έναρξη του lockdown, αρχές Νοεμβρίου, με «μάχη» και στα καταστήματα, όταν πολλοί πρόλαβαν να φύγουν για την επαρχία.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν χωρίς κάλαντα, με σαρωτικούς ελέγχους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00. ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένοι κανόνες για το ρεβεγιόν, με βάση σχέδιο της ΕΛΑΣ, με ελέγχους και μέσα σε σπίτια, εφόσον υπάρξουν σχετικές καταγγελίες.

Με μήνυμα μ έσω του 13033 θα γίνει το ρεβεγιόν μέχρι τις 22:00 με κωδικό «6» για όσους θέλουν να πάνε για τραπέζι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

κορονοϊός κίνηση δρόμοι Αθήνα lockdown μποτιλιάρισμα lockdown 2

Lockdown: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Αθήνα - «Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά και στη Θεσσαλονίκη

Δείτε εικόνες από τα ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, όπου κόσμος πήγε για να παραλάβει δέματα:

κορονοϊός ΚΤΕΛ Λιοσίων κόσμος πολίτες δέματα Χριστούγεννα lockdown

κορονοϊός ΚΤΕΛ Λιοσίων κόσμος πολίτες δέματα Χριστούγεννα lockdown 1

κορονοϊός ΚΤΕΛ Λιοσίων κόσμος πολίτες δέματα Χριστούγεννα lockdown 2

κορονοϊός ΚΤΕΛ Λιοσίων κόσμος πολίτες δέματα Χριστούγεννα lockdown 3

κορονοϊός ΚΤΕΛ Λιοσίων κόσμος πολίτες δέματα Χριστούγεννα lockdown 4

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ